Sådan tjekker I strømmen og skifter sikringer

Tjek relæet og skift sikringer med Sol og Strands lille videoguide.

∎ Tjek relæet
Hvis der ingen strøm er i sommerhuset, så bør man tjekke HFI-relæet som det første.

Hvis relæet står i 1, så er der ingen kortslutninger. Så må man finde ud af, om det kan være en overbelastning på en sikring.

Hvis den er i 0, så slår man sikringsgrupperne fra. Herefter slår man HFI-relæet til igen, så det står på 1. Nu slår man en efter en sikringsgrupperne til for at finde ud af, i hvilken sikringsgruppe problemet ligger. Vær opmærksom på ved hvilken sikringsgruppe, relæet slår fra.

Når man har fundet sikringsgruppen med problemet, så lader man den være slået fra, mens man slår alle de andre grupper til. Tænd derefter strømmen på HFI-relæet igen og ring så til bureauet.

∎ Sådan skifter I keramiske sikringer
Du kan møde to forskellige typer keramiske sikringer i sommerhuset.

◘ Keramiske sikringer type 1
Den ene type keramisk sikring har et lille glasøje, hvor man kan kigge ind for at se, om sikringen er sprunget.

Hvis det ikke er tydeligt gennem glasøjet, så slår man strømmen fra – på 0 – og åbner den lille skuffe, hvor sikringen ligger, ved at trykke skuffen ned og trække ud. Herefter løfter man sikringen op og kigge i enden af den.

Hvis der sidder en lille grå eller rød ”prop” i enden, så er sikringen i orden. Dog kan ”proppen” godt blive siddende på visse sikringer, selvom de er sprunget. I sådanne tilfælde bør man prøve sig frem med en ny sikring.

Hvis der ingen ”prop” er, så skal sikringen skiftes med en ny. Den nye sikring puttes ned i skuffen, og man trykker skuffen ind og opad.

Og så slår man strømmen til igen, så den står på 1.

◘ Keramiske sikringer type 2
Når man vil tjekke den anden type keramiske sikringer, trykker man på 0, skruer sikringen ud og kigger i enden af den. Hvis der sidder en lille grå eller rød ”prop” i enden, så er sikringen i orden. Dog kan ”proppen” godt blive siddende på visse sikringer, selvom de er sprunget. I sådanne tilfælde bør man prøve sig frem med en ny sikring.

Hvis der ingen ”prop” er, så skal sikringen skiftes med en ny. Sørg for, at den er skruet godt ind, og tryk på 1.

∎ Automatiske sikringer
En automatisk sikring skal altid stå i 1 og være trykket op, når den er slået til. Man kan også opleve en automatsikring, hvor der står On i et rødt felt, når den er slået til.

Hvis automatsikringen er slået fra, vil du kunne se et 0. Her kan man også opleve, at der står Off i et grønt felt.

Ved en automatsikring skal man ikke skifte sikringer. Man skal bare sørge for, at den er slået op på 1. Hvis den altid falder ud, når man har trykket den op på 1, så er det fordi, man bruger for meget strøm. I så tilfælde må man koble nogle el-apparater fra inde i sommerhuset, fx en elkedel.

► Vær opmærksom på!
Skulle det blive nødvendigt at skifte sikringer, så findes der som regel reservesikringer i sommerhuset. Hvis dette ikke være tilfældet, beder vi jer købe sikringer. I vil få refunderet beløbet hos Sol og Strand mod forevisning af en kvittering.

Når du skifter sikring, så husk at vælg en med samme ampere. Kig på den gamle sikring for at se, hvilken ampere der skal anvendes.

► Husk! I kan finde flere informationer på

Tidligere artikelDIS Daily Fix | 07/05/16
Næste artikelPAK MED MIG⎢Italien