Sådan starter du på studiet med stil

Studie

Her i efteråret er der mange nye studerende, der starter på universitetet, samtidig med at de ældre starter på et nyt semester. Studiestart er en tid på året, som de fleste i den aldersgruppe ser frem til. Der er dog forskel på, hvordan folk starter deres studietid, men hvis du gerne vil gøre det i stil, så læs med her, hvor vi ser nærmere på nogle af de ting, du kan gøre for at gøre studiestarten lidt federe med klasse. Der er nemlig forskel på dåser og flasker, barer og diskoteker – og så behøver et universitetsliv ikke handle om druk og hjernedøde fester.

Du bør først og fremmest sikre dig, at du ikke drikker for meget. Det er ikke god stil, og så er det ikke specielt behageligt dagen efter, for slet ikke at snakke om problemerne med ændret opførsel og huller i hukommelsen. Det er ikke ”in” at drikke sig så fuld, at man ikke ved hvor man er eller gentager de samme dumme sætninger gang på gang, fordi man er mit i et blackout. Det er heldigvis ikke så svært, hvis du følger vores næste råd.

Drik noget der smager godt, og drop alle de tåbelige shots og helflasker. Hold dig desuden fra drukspil, hvor der er fart på og masser af gruppepres, eller snyd dig i det mindste igennem uden at drikke alt for meget – det er ikke så svært, når din øl ikke bliver vejet mellem hver slurk. Hvis du er til vin så drik da en flaske moet i stedet for det billige papvin, du alligevel ikke nyder – så behøver du ikke at være plørefuld for at nyde festen. Det samme gælder, hvis du ikke kan lide øl. Der er masser af muligheder for at blande noget, du rent faktisk kan lide at drikke, uanset om det så er rom og cola eller et glas isbjørn.

Hvis du er en af de få, der har valgt et studie, hvor du har lyst til at lære det, du bliver undervist i, så lad det være en del af din åbne identitet i stedet for at følge med strømmen. De fleste vil nemlig hellere drikke og lave hjernedøde ting, som man ikke lærer noget af. De er der enten udelukkende for at have det sjovt, før de begynder at arbejde i det nærmeste supermarked, eller for at få et diplom og en titel, som gør det nemt at få et højtbetalende arbejde. Det er mange år siden, universiteterne var for dem, der ville lære og forske. Forskningen er også alt for ofte på et alt for lavt niveau, da penge og legater desværre er en stor del af motivationen – ikke fordi forskerne er grådige, men fordi de også har brug for penge for at overleve.

Tidligere artikelDiablo Update – Langeland Kommune går i Boligretten for at få garveri revet ned
Næste artikelCamping med veninderne | Krabbe skræk, badning, vlog takeover, aften hygge osv.