Sådan investerer du i din personlige afstresning

Afstressning

En af de bedste måder at sænke stress er ved at gøre sit hjem til et sted, hvor afslapning er alfa og omega. Der er mange forskellige former for afslapning, men de fleste gør desværre primært brug af den slags, der foregår i ens sofa foran fjernsynet. Det viser sig imidlertid at være en dårlig måde at afstresse, selv om du rent fysisk kan føle dig forholdsvis afslappet. Andre aktiviteter, du ville få meget mere ud af at bruge din tid på, inkluderer dans og kampsport, yoga og tai chi, meditation og strikning. De er alle sammen ting, hvor du lærer at fokusere og fjerne al den støj, der ellers kan gå ind og gøre dig mere og mere stresset.

Nogle af de aktiviteter er ikke mulige i ens hjem og så er det desuden ikke en langvarig investering. Hvis du formår at udføre eller deltage i en af de aktiviteter flere gange om ugen i flere måneder, så er det bestemt en god investering, men det er også en forholdsvis dyr investering rent tidsmæssigt. Hvis du ikke har meget tid eller mange penge at gøre med, så er der heldigvis andre muligheder. Plakater er for eksempel billige, og så kan de både hjælpe med at pynte i dit hjem og minde dig om, hvad der er vigtigt her i livet. Det er nemlig vigtigt, at dit hjem ikke bare virker pænt, men også deler din egen personlighed og dine kerneværdier.

Når vi nu snakker om at pynte hjemmet, så er det vigtigt at du ved, hvor stor betydning belysningen i dit hjem har for din mentale tilstand. Du ved formentlig allerede, at det belysning er vigtigt, når du læser, da du ellers kan skade dine øjne og få hovedpine. Belysningen påvirker os dog i langt bredere forstand, men det er desværre ikke lige så tydeligt, at belysningen i ens hjem hænger sammen med ens humør og stressniveau. Men hvordan får man bedre belysning? Den nemmeste løsning er at købe en anerkendt lampe som ph5, der jo lige netop har vundet priser for den måde, den formåede at innovere belysning.

Sidst men ikke mindst kan du sænke dit stressniveau ved at spise sundere. Det handler først og fremmest om at undgå store mængder sukker. Den bedste måde at sikre, at man ikke spiser for meget sukker, er ved at holde sig langt væk fra alt, der har tilsat sukker. Det kræver en stor forandring i de fleste danskeres liv, fordi praktisk talt alt, hvad vi køber i et supermarked, har tilsat sukker. Når vi spiser rugbrød med leverpostej og mayonnaise er det altså tre forskellige produkter, der alle har tilsat sukker. Hvis du virkelig vil spise sundt, så hold dig desuden fra alt med mere end tre ingredienser.

Tidligere artikel3 Skridt – Souvenirs
Næste artikel1993 FERIE