Når Spørgsmålene Kører Rundt i Hovedet På Dig

Kender du det med, at ens hoved bare er fyldt med spørgsmål? De kører rundt og rundt, og man kan bare ikke få dem til at stoppe. Det er specielt noget, der er irriterende, når man ligger i sengen om aftenen og prøver at falde i søvn. Nogle spørgsmål er dybe og meningsfulde, mens andre bare virker som tilfældigt fyld. Men fælles for dem er, at de holder én vågen og er svære at besvare.

Et af de spørgsmål, der bare ikke ville slippe mit hoved, var noget så kryptisk som: ”Hvad leder du efter?”.

Jeg hørte det med min mors stemme, og det sendte mig tilbage til min barndom. Min mor jeg var ude at køre, fordi hun skulle rende nogle ærinder, og der ikke var nogen hjemme til at passe mig. Det var noget jeg var ret vant til, og jeg var faktisk begyndt at kunne lide den tid, hvor jeg bare sad i bilen. Specielt efter jeg havde fundet ud af, at min mor altid havde en pakke bolsjer i handskerummet! Så snart hun var ude af syne, hoppede jeg altså hen på forsædet, og gik på jagt efter søde sager. Jeg havde typisk ret godt styr på timingen, og måtte kun sjældent sluge et helt bolsje fordi hun kom tidligt tilbage.

Men hun må på en eller anden måde have fundet ud af, at jeg have fundet hendes gemmested for slikket. Jeg var nok for grådig, eller også havde hun luret at der måtte være en grund til, at jeg altid var så hyper og glad når hun kom tilbage til bilen. En dag havde hun i hvert fald gemt slikket et andet sted, og fyldt handskerummet med en helt masse rod. Hun gik derefter rundt om hjørnet, for at gå ind til bmw service, og jeg sprang hen på forsædet som jeg plejede. Først blev jeg chokeret over, hvor mange ting der pludselig var i handskerummet! Men jeg var sliksulten, og jeg tænkte at der nok stadig var slik at finde derinde et eller andet sted. Så jeg rodede rundt, måtte have begge hænder i brug, og til sidste var mit hoved begravet i handskerummet i jagten efter søde sager. Pludseligt bankede det på ruden, og jeg fik et kæmpe chok. Der stod min mor, udenfor bilen med et stramt smil på læberne: ”Hvad leder du efter?”.

Det gik op for mig, at dette spørgsmål var utroligt vigtigt. Mit liv var blevet til min mors fælde: det var fyldt med tilfældigt rod, der ikke havde andet formål, end at spilde min tid i jagten på søde sager. Det var forskellige illusioner og ”drømme” indsat af familie, kolleger, venner og fjernsynsreklamer. Det var alle disse ting, der skabte rod og kaos i mit hoved, og fik mig til at spilde min tid på noget, som slet ikke var at finde i det mentale handskerum længere. Det var på tide, at jeg blev voksen og købte mit eget slik: satte mig mine egne mål i livet, i stedet for at lade andre diktere hvad der var vigtigt. Den nat, var der ingen rodede tanker i hovedet, og jeg sov som en baby.

Tidligere artikelAfsnit 2 – "Første gang" – SÆSON 2
Næste artikelVlog 1 på vej på ferie, køre igennem Tyskland