Find den rette lommelygte til dig

Lommelygte

Der er flere situationer, hvor en lommelygte kan være handy at have ved hånden. Det kan eksempelvis være i naturen, så du er parat til enhver udfordring, der måtte indtræffe. Der findes et hav af forskellige lommelygter på markedet, og det kan være svært at finde netop den, der passer til egne ønsker og behov. I denne artikel kan du læse, hvad du skal være opmærksom på, inden du foretager dig et køb.

Vær opmærksom på

Der er flere forskellige ting, du skal være opmærksom på, inden du foretager et køb. Først og fremmest skal du overveje, hvad dine behov er. For nogle vil vægt og størrelse nemlig være altafgørende, hvor det for andre vil være mindre vigtigt. På en backpackertur kan ethvert gram få betydning få komforten, og her vil en lommelygte med minimal vægt være at foretrække. Vægt og størrelse er dog ikke det eneste, du skal overveje. Det er nemlig væsentligt at nævne, at størrelsen på lygten ofte hænger sammen med, hvor kraftigt den lyser samt batteriets levetid. Hvis du har mulighed for at afprøve forskellige lygter, inden du køber, kan det anbefales. Her vil du nemlig kunne fornemme, om der er godt greb. Ligeledes kan du overveje, om du har behov for, at din lommelygte er vandtæt, da de også findes på markedet. Det handler derfor om at finde den helt perfekte kombination, som passer til dig og dine behov.

De tekniske specifikationer

Hvordan ved man, hvor kraftigt en lygte lyser? Hvis du sidder med dette spørgsmål, skal du ikke fortvivle. Så skal du nemlig kigge på de tekniske betegnelser lumens, lux og watt. Lumens er en måleenhed, der måler mængden af lys. Det betyder altså, at jo højere lumens er på din lygte, jo stærkere vil den lyse. For at give dig en lille fornemmelse af, hvad tallet for lumens betyder, kan vi fortælle dig, at 20 lumen svarer til lyset fra din smartphone. Dernæst er der lux, som minder lidt om lumens. Lux måler ligeledes hvor stærk din lygte lyser, men lux måler ud fra hvor stort et område lygten lyser op. Til sidst er der den mere almene måleenhed watt. Watt måler energiforbruget og giver derfor et præcist billede af, hvor meget energi din lygte forbruger. Dette kan også være en god indikator for, hvor lang tid din lygte kan være tændt uden at blive ladt op.

Andre alternativer

En lommelygte er utrolig handy at have ved hånden i flere forskellige henseender, men der er også andre alternativer på markedet, som alt efter ønsker og behov vil være at foretrække. Her vil vi især fremhæve en pandelampe. En pandelampe giver dig nemlig den fordel, at du kan have hænderne frie, hvilket eksempelvis kan være en fordel, hvis man arbejder efter mørkets frembrud. Ligeledes er en pandelampe et oplagt valg til forskellige aktiviteter herunder løb, cykling og meget mere. Den kan ligeledes være en fordel at have med på længere rejser, så du kan underholde dig selv med en hyggelig bog eller et spil kort med din rejsemakker.

Tidligere artikelStorebrors konfirmation🇩🇰-21/4-18
Næste artikelHVORDAN MAN HOLDER EN "TURBO FERIE" !