Ferieoplevelser i Skagen

Skagen byder på dejlige ferieoplevelser for hele familien. Vi giver jer en forsmag på de mange attraktioner, som venter jer, når I besøger byen på toppen af Danmark. Find det helt rigtige sommerhus til jeres ferie i Skagen på

Der er mange gode grunde til at tage i sommerhus i Skagen ( Lige nord for Skagen kan I opleve noget helt specielt – her kan I nemlig stå med et ben i to farvande på samme tid. Ved Grenen mødes Kattegat og Skagerrak, og bølgerne bruser ind mod hinanden.

Når I er i sommerhus i Skagen, kan I tage på en kulturel og gastronomisk rejse gennem byen og besøge nogle af de mange gallerier og museer eller nyde frisk fisk og skaldyr på havnen.

Skagen har i mange år været et af danskerne fortrukne feriesteder og hvert år vokser byen med flere tusinde midlertidige indbyggere. Dette giver en summende af liv og aktivitet, men også om vinteren kan Skagen danne en særdeles charmerende ramme om et ophold i sommerhus.

I Skagen Midtby finder I byliv, havn, mågeskrig, strand, charme og feriestemning. Skagen, Midtby er koncentreret omkring havnen og gågaden. Her finder I smukke bymiljøer med idylliske, gule Skagenshuse med røde tegltage, og det charmerende kvarter byder ligeledes på havnemiljø, butikker, caféer, restauranter, iskiosker og beværtninger. Nyd stemningen i den levende fiskerihavn og i lystbådehavnen med de berømte, røde fiskepakhuse. Her serveres fisk i alle afskygninger, som kan nydes imens I betragter den livlige aktivitet i og på havnen.

Skagen byder på et utal af seværdigheder for hele familien samt flere spændende spisesteder, der har specialiseret sig i udsøgte fiskeretter.

Strandene i og omkring Skagen indbyder til badning, solbadning, vandreture samt strand- og vandsportsaktiviteter. Den dejlige Skagen Sønderstrand ligger i kort gåafstand fra midtbyen. Her finder I klitter og gryder, og det var her Skagensmalerne fandt inspiration til mange af deres berømte malerier. Højen Strand ved Gl. Skagen er den dejlig strand med groft sand, klitter med marehalm, gode bølger og ideelle betingelser for windsurfing og badning. Fra stranden kan I beundre synet af de farvestrålende surfere på havet. Herfra kan I ligeledes nyde det flotte syn af den synkende sol hver aften.

Ønsker I at bade ved en mere børnevenlig strand, kan I besøge Kattegats rolige sandstrand Damstederne. Her kan I nyde det lave, rene vand. Stranden er kendt for sin høje klit Stokmilen.

Gl. Skagen er omgivet af en enestående og storslået natur. Landskabet er præget af vidtstrakte og uspolerede hedearealer med skov og klitter samt de 2 have – det milde Kattegat og det barske Vesterhav. Kattegat og Vesterhavet mødes ved Grenen, som er Danmarks nordligste punkt. Et imponerende syn på alle årstider!

Skagen Klitplantage har med sin beliggenhed mellem to have et smukt og varierede terræn. Her kan I bl.a. opleve den store vandreklit Sandmilen. Råbjerg Mile er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, og bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år.

Lystfiskere kan kaste snøren ud fra kysten, fra molen i Skagens Havn eller fra en båd. I kan også tage på havfisketur med kutter fra havnen. Søer og vandløb inde i landet byder ligeledes på gode fiskemuligheder.

Golfspillere kan afprøve den naturskønne bane hos Hvide Klit Golfklub i Bunken, som bl.a. byder på en 18-hullers bane samt en Par 3 bane med 6 huller.

Hvert år i juli arrangeres der visefestival i Skagen, og i den weekend, hvor festivalen løber af staben, festes der overalt i byen.
Tag på udflugt til Den Tilsandede Kirke, hvis tårn rager op over sandet. Kirken er beliggende i et naturskønt plantageområde, og den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet.

Hvis I interesserer jer for kunst, er et besøg i Michael og Anna Anchers hus på Markvej i centrum af Skagen et besøg værd. Her kan I opleve, hvordan de 2 skagensmalere levede og arbejdede. Tag også en tur til Skagens museum på Brøndumsvej, hvor der udstilles malerier, som er udført at Skagens ”Guldaldermalere”, eller besøg Skagen Odde Naturcenter på Batterivej, som viser interaktive udstillinger med naturens elementer: vind, vand, lys og sand.

Er I interesseret i ølbrygning, er Skagen Bryghus et godt bud. Her kan I deltage i en rundvisning og lære mere om ølproduktion på et mikrobryggeri. Er I mere til musik, er Skagen Festivalen, der finder sted hvert år i juli måned, et besøg værd.

Hos Sol og Strand har vi over 35 års erfaring med sommerhusudlejning, og vi har sommerhuse i alle prisklasser i Skagen. Se mere på

Tidligere artikelLMC Winter Rally i Østrig 2013 – Del 1
Næste artikelØjeblikke fra skiferie i Sct Johan i Østrig 2013