Diablo Update – Langeland Kommune går i Boligretten for at få garveri revet ned

Langeland Kommune vil nu have Boligretten til at se på Byfornyelsesnævnets afgørelse i sagen om kondemnering af det gamle garveri i Rudkøbing, der i årevis har stået tomt og skæmmet bybilledet.

Først på året besluttede Kommunalbestyrelsen at gennemtvinge en nedrivning af garveriet, hvis ikke den nuværende ejer kunne fremlægge en plan for istandsættelse af ejendommen.

Men efter en klage fra ejeren af garveriet har Byfornyelsesnævnet besigtiget bygningerne og konkluderet, at det vil være muligt at renovere garveriet og derfor ophæves kommunens beslutning om kondemnering og påbud om nedrivning af ejendommen.

Sidste år fik Langeland Kommune et rådgivningsfirma til at besigtige garveribygningen og firmaet konstaterede, modsat Byfornyelsesnævnet, at bygningen er i så ringe stand, at en istandsættelse ikke er realistisk, hverken ud fra en teknisk eller økonomisk vurdering.

Derfor vil de langelandske politikere ikke opgive at få garveriet jævnet med jorden og har altså besluttet at indbringe Byfornyelsesnævnets afgørelsen for boligretten.

Tidligere artikelKender du det – væddemål 2
Næste artikelSådan starter du på studiet med stil