Derfor skal du eje Pierre Balmain

Mode-mand

Har du hørt om Pierre Balmain, men alligevel ved du ikke, hvad det egenligt er? Du har nok hørt om H&M x Balmain, hvilket fik en del opmærksomhed tilbage i 2017. Unge piger verden rundt stod i kø i flere timer for at få fat på et stykke tøj designet af Pierre Balmain i samarbejde med H&M. Dette gav de unge piger muligheden for at få designer tøj til de lave priser, som H&M har.

Hvem er Pierre Balmain?

Pierre Balmain var en fransk designer fra 1960’erne. Han stiftede mærket Balmain. Perrie Balmain var gode venner med den danske designer Erik Mortensen, som arbejde som designer hos Balmain fra 1948 til 1991. Erik Mortensen og Pierre Balmain arbejde sammen for resten af Balmain’s liv og Erik gik desuden hurtigt fra at være assistent til hans højre hånd.

Balmain spottede også talentet af designeren Karl Lagerfeld og ansatte ham i 1954. Pierre Balmain har altså været stifteren for en del modedesign og har bl.a. været med i Vogue m.m. Balmain designerhuset blev åbnet i 1945.

Hvad er specielt ved Balmain?

Pierre Balmain har siden 1900-tallet designet moderigtigt tøj til både kvinder og mænd. Gennem historien har Perrie Balmain bl.a. været på forsiden af Vogue og andre modeblade, som kræver talent for at kunne være med i. Balmain er et moderigtigt luksus mærke, der får dig til at ligne en million. Tøjet ér dyrt, ja, men det er luksuriøst tøj, som kun de rigeste går i. 

Hvorfor er Balmain så dyrt?

For at forstå, hvorfor Balmain er så dyrt og hvorfor Perrie Balmain gik fra at være en normal modedesigner til en kendisk designer, der designer tøj til de allerstørste kendisser, er det vigtigt at kende til brandets position. Balmain har de allerbedste designere i firmaet. Dette giver Balmain eftertragthed. Balmain har desuden et signatur, der tiltrækker. Dette er ”Jolie Madame” poseringen, der defineres som elegant og feminint.

Balmain er desuden et ”haute couture” designerhus, hvilket betyder, at det er det højeste niveau, som et designerhus kan høre til. Perrie Balmain designede fransk designertøj, som fik stor opmærksomhed. Dette gør mærket til eftertragtet.

Balmain – Luksuriøst

Balmain ér luksuriøst og kjolerne kan koste helt op til 45.000 kr. Et par bukser ligger til samme pris, som en helt ny iPhone, nemlig 13.000 kr. Det er dyrt, men det er der også en grund til. Tøjet er moderigtigt og holdbart. Det er lavet af det dyreste kvalitet, hvilket giver tøjet den lange holdbarhed i flere år. Det meste af, hvad Balmain designer bæres af kendisser verden rundt, der får tøjet specielt designet til dem. Det er dog ikke umuligt, at en helt normal dansker kan få fat på et tøjstykke fra Balmain. Balmain indgik i et samarbejde med H&M, hvor de designede tøj til unge pige, der kunne få råd til mærket. Dette fik stort opmærksomhed.

Pierre Balmain er altså ikke bare hvilken som helst mand. Han er nærmest hovedpersonen for luksuriøst mode.

Tidligere artikelJEG PAKKER TIL PARIS
Næste artikelIntet er Bedre end Et Smil i Haven